Vacature Trade Marketeer

BIP is als ontwikkelaar, producent en distributeur van licentie food producten, marktleider in Europa.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Etten-Leur en wordt ondersteund door verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 100 medewerkers realiseren wij een omzet met een consumentenwaarde van ruim € 200M.

Met distributie in ca. 70 landen wereldwijd en een uitgebreid assortiment aan healthy snacking, candy novelty & chocolade producten onder de meest bekende licenties (o.a. Disney, Minions en Paw Patrol) is BIP actief binnen verschillende verkoopkanalen: van food & non-food retail tot wholesale en out of home. Daarnaast is BIP binnen Nederland de exclusieve distributeur van het wereldberoemde Belgische chocolademerk Guylian.

In verband met uitbreiding van de afdeling Marketing  hebben wij per direct plaats voor een fulltime

 

Trade Marketeer (M/V)

 

Als Trade Marketeer ben je de spil tussen de Marketing afdeling en het Sales team en werk je nauw samen met en rapporteer je aan de Marketing Manager.

Al je werkervaring opgedaan in de FMCG kun je inzetten en je krijgt de ruimte om creatief mee te denken. Jij speelt dus een cruciale rol in de verdere groei en ontwikkeling van BIP!

 

Als aanspreekpunt binnen het bedrijf voor alles wat met Trade Marketing te maken heeft, zijn de voornaamste verantwoordelijkheden van de Trade Marketeer:

 • Het verzorgen van een goede informatievoorziening naar de commerciële binnen- en buitendienst.
 • Het uitvoeren van (internationale) klant specifieke voorstellen: het uitwerken van planogrammen, doen van assortimentsvoorstellen, ontwikkelen van tailormade vloerdisplays, speciale promoties etc.
 • Het creëren en up-to-date houden van salespresentaties in PowerPoint zoals algemene presentaties, seizoenpresentaties, sales leaflets, branche specifieke voorstellen etc.
 • Het periodiek rapporteren en analyseren van verschillende verkoopstatistieken
 • Het volgen van marktontwikkelingen en deze vertalen naar categorievisie en accountplannen
 • Samen met de Key Accountmanagers (internationale) klanten en beurzen bezoeken


Jouw profiel:

 • HBO werk- en denkniveau ondersteund door een afgeronde opleiding zoals bijv. Marketing & Communicatie of Commerciële Economie
 • Minimaal 3- 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in een FMCG werkomgeving
 • Marktkennis en affiniteit met de FMCG en specifiek zoetwaren is een pre
 • Kennis en ervaring met verschillende verkoopkanalen (o.a. Retail, Wholesale, Cash & Carry, Petrol)
 • Gezien het internationale karakter van de onderneming is goede kennis van ten minste de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift een vereiste. Duits en/of Frans is een pre
 • Uitstekende kennis van Microsoft Office programma’s (Outlook, Word, Excel & PowerPoint)
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Je hebt een commerciële focus en bent klantgericht
 • Je herkent jezelf in de kwalificaties: klantgericht, analytisch, accuraat, flexibel, neemt graag initiatief, hands-on mentaliteit.

Kortom, een uitdagende functie bij een internationaal opererende organisatie met goede arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onze bedrijfscultuur is open en informeel.

 

Denk jij dat deze vacature bij jouw persoonlijkheid past en heb jij de ambitie om onze organisatie verder te professionaliseren dan ontvangen wij graag jouw Curriculum Vitae en motivatiebrief via myjob@bip.nl . Je kunt ook een motivatiebrief met CV sturen naar:

BIP Holland B.V., Bredaseweg 123, 4872 LA Etten-Leur, t.a.v. Esther Verhagen o.v.v. vacature Trade Marketeer.

Voor meer informatie over ons bedrijf en producten, zie http://www.bip.nl/products/

 

Alleen complete sollicitaties (CV en motivatiebrief) worden in behandeling genomen.

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld