Vacature Trade Marketeer

BIP is als ontwikkelaar, producent en distributeur van licentie food producten marktleider in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Etten-Leur en wordt ondersteund door diverse verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 100 medewerkers realiseren wij een omzet met een consumentenwaarde van ruim € 200M.

Met distributie in circa 70 landen wereldwijd én een uitgebreid assortiment aan healthy snacking, candy novelty & chocolade producten onder de meest toonaangevende licenties van o.a. Disney & Nickelodeon ( Minions, Cars & Paw Patrol). BIP is actief binnen diverse verkoopkanalen: van food & non-food retail tot wholesale en out of home. Daarnaast is BIP binnen Nederland de exclusieve distributeur van het wereldberoemde Belgische chocolademerk ‘Guylian’.

 

In verband met uitbreiding van de afdeling Marketing zijn wij op zoek naar een fulltime:

 

Trade Marketeer (M/V)
die de afdeling marketing 40 uur per week komt versterken.

 

Als Trade Marketeer ben je de spil tussen de Marketing afdeling en het Sales team en werk je nauw samen met en rapporteer je aan de Marketing Manager.

 

Als aanspreekpunt binnen het bedrijf voor alles wat met Trade Marketing te maken heeft, zijn de voornaamste verantwoordelijkheden van de Trade Marketeer:

 • Het verzorgen van een goede informatievoorziening naar de commerciële binnen- en buitendienst.
 • Het uitvoeren van (internationale) klant specifieke voorstellen: het uitwerken van planogrammen, doen van assortimentsvoorstellen, ontwikkelen van tailormade vloerdisplays, speciale promoties etc.
 • Het creëren en up-to-date houden van salespresentaties in PowerPoint zoals algemene presentaties, seizoenpresentaties, sales leaflets, branche specifieke voorstellen etc.
 • Het periodiek rapporteren en analyseren van verschillende verkoopstatistieken
 • Het volgen van marktontwikkelingen en deze vertalen naar categorievisie en accountplannen
 • Samen met de Key Accountmanagers (internationale) klanten en beurzen bezoeken


Jouw profiel:

 • HBO werk- en denkniveau ondersteund door een afgeronde opleiding zoals bijv. Marketing & Communicatie of Commerciële Economie
 • Minimaal 3- 5 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in een FMCG werkomgeving
 • Marktkennis en affiniteit met de FMCG en specifiek zoetwaren is een pré
 • Kennis en ervaring met verschillende verkoopkanalen
  (o.a. Retail, Wholesale, Cash & Carry, Petrol)
 • Gezien het internationale karakter van de onderneming is goede kennis van ten minste de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift een vereiste. Duits en/of Frans is een pré
 • Uitstekende kennis van Microsoft Office programma’s (Outlook, Word, Excel & PowerPoint)
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Je hebt een commerciële focus en bent klantgericht
 • Je herkent jezelf in de kwalificaties: klantgericht, analytisch, accuraat, flexibel, neemt graag initiatief, hands-on mentaliteit.

Kortom, een uitdagende functie bij een internationaal opererende organisatie met goede arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. De bedrijfscultuur binnen BIP is open en informeel.

 

Denk jij dat deze vacature bij jouw persoonlijkheid past en heb jij de ambitie om onze organisatie verder te professionaliseren dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief via myjob@bip.nl .

Je kunt ook een motivatiebrief met CV sturen naar: BIP Holland B.V., Bredaseweg 123, 4872 LA Etten-Leur, t.a.v. Wendy Emmen o.v.v. vacature Trade Marketeer.

Voor meer informatie over ons bedrijf en producten, zie https://www.bip.nl/

 

Alleen complete sollicitaties (CV en motivatiebrief) worden in behandeling genomen.

 

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld