Vacature Creative Product Designer

BIP is als ontwikkelaar, producent en distributeur van licentie food producten marktleider in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Etten-Leur en wordt ondersteund door verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 100 medewerkers realiseren wij een omzet met een consumentenwaarde van ruim € 200M.

Met distributie in ca. 70 landen wereldwijd en een uitgebreid assortiment aan healthy snacking, candy novelty & chocolade producten onder de meest bekende licenties (o.a. Disney, Minions en Paw Patrol) is BIP actief binnen verschillende verkoopkanalen: van food & non-food retail tot wholesale en out of home.

 

Vanwege de internationale groei van BIP en de ambitieuze plannen in de toekomst zijn op wij zoek naar een fulltime Creative Product Designer (m/v) die het team komt versterken.

 

Functieomschrijving:

Als Creative Product Designer werk je voor de afdelingen New Product Development en Marketing. Je bent een onmisbare schakel in het NPD team en zorgt dat alle artwork en design projecten binnen de gestelde deadlines behaald worden.  Je bent constant op zoek naar verbetering van de “look & feel “ en kwaliteit van onze producten.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van toekomstige producten en productconcepten en draag je zorg voor het ontwerp-DNA.

 

De voornaamste verantwoordelijkheden van de Creative Product Designer zijn:

 • Het maken van ontwerpen in 3D CAD tekening (bijv. Solidworks of Cinema 4D) zodat de fabriek het kan omzetten naar een tastbaar product;
 • Het ontwerpen van productdesigns en verpakkingsmateriaal aan de hand van de style guides van onze licentiegevers;
 • Het ontwerpen van nieuwe innovatieve producten en deze presenteren via sketches en 3D renders;
 • Deelnemen in het ontwikkelingstraject van nieuwe producten/ concepten en het vinden van nieuwe oplossingen en ontwerpen voor onze producten tot in de kleinste details;
 • Creëren van sales leaflets, product catalogi, banners en beeldmateriaal t.b.v. verkoop en beurzen;
 • Er voor zorgen dat projecten binnen de vastgelegde criteria met instemming en medewerking van alle betrokken partijen (zowel verpakking/product innovatie, wetgeving als ook commercie) worden opgeleverd.

 

De Creative Product Designer is een allrounder die projectmatig en planmatig te werk gaat en goed kan omgaan met deadlines.

 

Profiel:

 • Afgeronde opleiding Industrieel Product Design of een vergelijkbare opleiding;
 • Uitstekende aantoonbare kennis van Solidworks of vergelijkbare design software, Creative Suite (Photoshop, Illustrator en InDesign) is een vereiste!
 • Ook ervaring met grafisch ontwerp is een vereiste!
 • Affiniteit met retail producten en/of concepten is een pre;
 • Affiniteit met merken als Disney, Nickelodeon en Dreamworks is een pre;
 • Communicatief vaardig, zelfstandig, initiatief nemend, klantgericht denkend;
 • Hands-on mentaliteit, commercieel en dienstverlenend ingesteld;
 • Stressbestendig en prioriteiten kunnen stellen;
 • In deze functie is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift een must;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in een straal van 30 km rondom Etten-Leur.

 

Kortom, een uitdagende functie bij een internationaal opererende organisatie met goede arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Onze bedrijfscultuur is open en informeel. Denk jij dat deze vacature bij jouw persoonlijkheid past en heb jij de ambitie om onze organisatie verder te professionaliseren dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via myjob@bip.nl t.a.v. Esther Verhagen.

Je kunt ook een brief met cv sturen naar: BIP Holland B.V., Bredaseweg 123, 4872 LA Etten-Leur, t.a.v. Esther Verhagen o.v.v. vacature Creative Product Designer.

 

Voor meer info over ons bedrijf en producten, zie https://www.bip.nl/products/

 

Alleen complete sollicitaties (motivatiebrief en cv) worden in behandeling genomen!